Na potulkách internetom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

SMSka, ktorá mi zachránila vyše 2 000 euro

Prednedávnom som cestoval na 5 dní do Turecka do Istanbulu a ako to častokrát býva, keď je málo času a veľa povinností, všetky veci potrebné na cestu sa riešia na poslednú chvíľu. To isté sa stalo aj mne.

Odlet sme mali v nedeľu nadránom a samozrejme, že som si až v sobotu navečer pri balení kufrov spomenul, že nemám žiadne cestovné poistenie. No skúste mi poradiť, kde v sobotu večer kúpite poistku, keď sú všetky pobočky poisťovní zatvorené a ráno pred piatou Vám odlieta lietadlo. Nakoľko som bol všetkými známymi, čo už v Turecku boli, a aj rôznymi článkami, čo som na internete o Turecku čítal, postrašený viac ako dosť, nechcel som riskovať 5 dňový zájazd do tejto destinácie bez cestovného poistenia. Vtedy ma zachránila jediná spásonosná myšlienka: niekde v reklame som počul, že Union ponúka poistenie liečebných nákladov v zahraničí cez SMS. Tak keďže som inú možnosť nemal, tak som to riskol a vyskúšal to. Priznám sa, že som bol k tomu dosť podozrievavý a na moje prekvapenie to išlo až príliš ľahko, ale budiš. Poistenie som si kúpil, tak som bol spokojný. Na druhý deň som vycestoval do Turecka a obdivoval som krásy Istanbulu. Za prvé 2 dni som pobehal všetky najznámejšie pamiatky v Istanbule, ako Blue Mosque, Taksim, Hagia Sophia, Grand Bazar, vytešoval som sa z toho, ako som prechádzal z Európy do Ázie a späť cez Bospor, nakúpil som veľa darčekov, veď ceny v Turecku boli neporovnateľne lepšie, ako u nás na Slovensku a celkovo musím hodnotiť výlet veľmi pozitívne.

 

Problém nastal 3. deň. I keď ma mnohí upozorňovali, na vodu a živočíšne potraviny, nejak som sa po 2 dňoch pozabudol a keďže ich domáce jogurty veľmi lákali a ku každému jedlu nám automaticky servírovali džbán vody, neodolal som a veselo som si začal nalievať ich vodu a papať domáce jogurty. No a to som nemal robiť. Chytil som nejakú črevnú virózu. Celý deň som nevládal vstať z postele a keď, tak som sa len ledva odtackal do kúpeľne vyprázdniť zo seba všetko, čo sa dalo. Celý som horel, v žalúdku som mal silné kŕče a celkovo som bol úplne nevládny. Nakoniec som skončil v nemocnici, kde ma dali ako tak dohromady.

 

No a teraz prečo sa môj článok volá SMSka, ktorá mi zachránila vyše 2 000 Euro? Jednoducho :) 2 325 Eur som celkovo zaplatil za hospitalizáciu, lieky, lekársku starostlivosť, transport do nemocnice. Dosť veľká pálka, nie? Za normálnych okolností by som musel škodovať celú sumu z vlastného vrecka. Vďaka tým dvom SMSkám, ktoré som na poslednú chvíľu poslal Unionu, som mal poistenie nevyhnutných nákladov na ošetrenie, na základe ktorého mi poisťovňa vyplatila späť hodnotu všetkých nákladov spojených s mojou chorobou, čo som chytil v Turecku.

 

Vďaka Bohu, že existujú takéto nové výdobitky vedy a techniky, ako je mobil a že sa pomaly objavujú aj služby cez mobilné telefóny, podobné SMS poisteniu, ktoré nám môžu pomôcť v nečakaných životných situáciách, ako bola tá moja.

Marketing | stály odkaz

Komentáre

  1. Vďaka bohu,
    že si dopadol tak dobre. Ty asi nevieš, že do zahraničia, hlavne na ázijsky kontinent, sa chodí s najistejším, najúčinejším a najdostupnejším liekom, ktorý sa užíva 3 -x denne a volá sa "bošácka slivovica"
    publikované: 28.04.2009 16:20:09 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ešte raz
    a pomaly,to bolo reklama zadarmo?
    publikované: 28.04.2009 17:52:08 | autor: DAna (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. To si mal stastie
    Pridavam sa k Vasilisi. V Turecku som aj ja mal zdravotne problemy. Netreba sa zahravat so zdravim a treba si tam davat bacha. Ta slivovica urcite pomoze. :D

    no a co sa tyka toho SMS poistenia o ktorom si pisal, neskusal som ho este osobne, ale moze to byt dobra vec. Urcite niekedy v blizkej dobe pri ceste do zahranicia vyskusam. :)
    publikované: 11.05.2009 18:09:02 | autor: pito (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014